We gaan het laatste kwartaal van dit roerige jaar in. Per 1 oktober 2021 stoppen of verminderen de corona steunpakketten van de overheid en eventuele verleende uitstel van betalingen en subsidies… en dan? Is jouw bedrijf nog steeds levensvatbaar?

En wat zijn uw gedachten over het voeren van uw bedrijf? Is het tijd voor een ander verdienmodel of helemaal iets anders. Vele ondernemers eindigen dit jaar met vele vragen en de antwoorden zijn soms moeilijk te vinden.

Orde op zaken

Voordat de vragen over het ondernemen zijn beantwoord, is het noodzaak dat er orde op zaken is gesteld in uw debiteurenadministratie. Zijn er al nieuwe afspraken gemaakt over openstaande posten? Hoe gaat u ervoor zorgen dat uw facturen op tijd worden voldaan?

Uw klant is waarschijnlijk wel gewend geraakt aan de flexibele en begripvolle manier waarop u bent omgegaan met betalingen van uw klant. Maar dit kan natuurlijk niet eeuwig duren, u heeft ook een bedrijf wat door moet lopen en waar inkopen en verkopen weer in balans dienen te komen.

Waar ligt de balans

En juist die balans is lastig want u moet inderdaad verder met het bedrijf, uw klant moet dat ook en u wilt beide die samenwerking niet kwijt. Dit kan een lastige situatie worden als het ene bedrijf sneller weer op ‘eigen benen’ kan staan (in vele opzichten) dan het andere bedrijf.

Wat kunnen wij doen?

Heeft u al eens gedacht om dat stukje debiteurenbeheer en incasso bij een onafhankelijke, derde partij neer te leggen. Zo komt de waardevolle relatie tussen u en de klant minder in ‘gevaar’. Wij gaan respectvol met u en uw klant om. Persoonlijke benadering is voor ons zeer belangrijk, behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden, dat staat hoog in ons vaandel.

Heeft u zelf al het debiteurenbeheer op orde maar vind u het lastig om een vordering ter incasso over te dragen, wat wij ons kunnen voorstellen, dan kunnen wij dit ook voor u doen.

Van belang is dat u er op tijd bij bent, wacht niet te lang met orde op zaken stellen want het is in no time 1 januari 2022 en het zou toch fijn zijn om het jaar goed te beginnen met een verlaagd debiteurensaldo.

Neem contact met ons op via de website en start snel met het opmaken van de balans. Wij helpen u graag.