Hoe je het ook wendt of keert; de corona-crisis zet ons persoonlijke en zakelijke leven op zijn kop. Het heeft enorm veel impact op al onze financiën en dan vooral voor ondernemers.

Sommige branches raakten van de een op de andere dag hun inkomen kwijt, denk aan de evenementensector, scholen en horeca. De overheid is gelukkig bijgesprongen met een pakket van steunmaatregelen, maar is dat genoeg? De huren en vaste lasten lopen veelal door en in veel gevallen worden uitstaande betalingen niet of later betaald.

Misbruik

Je kunt er bijna op wachten! Uiteraard zijn er zogenaamde ondernemers die misbruik weten te maken van deze corona-crisis door bijvoorbeeld niet bestaande beschermingsmiddelen aan te bieden tegen woekerprijzen of door bij de aanvraag van de financiële steunmaatregelen te sjoemelen. Bij de laatste groep kun je nog denken aan de welbekende “kat in het nauw”, maar toch… het gebeurt en dat raakt de hele maatschappij.

Wat kun je doen?

Ondernemers zijn vaak zeer creatief en dit was ook te merken de afgelopen tijd. Veel van hen hebben het gemis aan inkomen op diverse, creatieve manier opgevuld en dat is bewonderenswaardig. Het geeft ook meer, en nieuwe, inzichten bij de ondernemers die zich genoodzaakt voelden hun business om te zetten naar een online onderneming of om een tijdelijke job te starten of om een ander soort business naast het “oude” te starten. Dit houdt de geldstroom enigszins op gang, maar is dat dan genoeg? De overheidssteun is ook maar tijdelijk natuurlijk.

Zie je door de, oplopende, schulden het bos niet meer?

  • Vraag zo snel mogelijk uitstel van betaling of een betalingsregeling aan.
  • Kijk nog eens goed naar je onderneming; wat kun je anders inrichten en hoe?
  • Kun je je inkomen aanvullen met een tijdelijke baan?

Wij zijn er ook voor jou

Het incassobureau is er ook om te helpen en te adviseren. Schuldeisers reageren echt anders in deze tijd en staan meer dan ooit open voor een gesprek. Wij houden, net als altijd, rekening met ieders persoonlijke en financiële situatie. Nu nog belangrijker dan voorheen. Ook wij willen voorkomen dat er naast de corona-crisis een grote schuldencrisis ontstaat.

Weet je ook dat veel banken MKB ondernemers en particulieren uitnodigen voor een gesprek om met elkaar te praten over een oplossing?

Mogelijkheden

Zit jij ook in een financieel, lastig parket op dit moment? We kunnen samen de mogelijkheden bekijken om beide partijen tot elkaar te laten komen. Neem contact met ons op, want die mogelijkheden zijn er! Belangrijkste is om dit soort zaken niet te lang te laten liggen, communiceer snel en duidelijk.

Wij hopen dat je gezond en veilig en zonder al te veel problemen en wellicht met vernieuwde inzichten door deze crisis heen komt. @staysafeandhealthy (persoonlijk en financieel)

Frans Hakvoort,  Directeur Cashcontrol Incassodiensten

Lange Nieuwstraat 227, 3111 AJ  Schiedam

Tel. 010-482800 / Incasso@cashcontrol.nl